LunaLight Ajándék

Az ötlettől a megvalósításig

Ipari termék- és formatervező mérnökök

2016. május 07. 11:45 - ESC design

Kik vagyunk diploma után?

 

A Nyugat-magyarországi Egyetemen végzettek általános terméktervezői vagy bútortervezői szakot végezhetnek el. A szakosodás okozta különbségek főként  az alapanyag használatban/ismeretben mutatkoznak meg.

A diploma megszerzése után általában terméktervezői állást keresünk, de sokan választják a minőségbiztosítási vagy gyártástervezői pályát. Mester képzésre is van lehetőség, de legtöbbünk inkább a munkaerő piacon próbál szerencsét.

A szakosodástól függetlenül a legfontosabb tantárgyunk az integrált terméktervezés, amely során egy adott témakörben kell terméket terveznünk, a piackutatástól a termék műszaki dokumentációján át a megvalósításig (modellezésig). Ez a tárgy a második év elejétől minden félévben visszatér, és így minden elvégzett félév után a tudásunk gyarapodásával egyre komplexebbé és teljesebbé válik, megalapozva a szakdolgozatot.

A szak nagy előnye, hogy az egykori Faipari Mérnöki Kar (ma: Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar) képzéseként ötvözi a faipari képzést a művészeti ismeretekkel. Az oktatás célja, hogy olyan szakemberekké váljunk, akik a funkciót és az esztétikumot ötvözni tudják egy olyan termék megtervezésével, ami a jelenlegi technológiákkal könnyedén előállítható. A legjobban az alábbi kép szemléltetni, pontosan kik is vagyunk: 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://escdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr158692644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása