Ez a recept kicsit "hasra
csapás" szerűen született. Több receptet is olvastam, ki, hogyan készít krémeket, sőt, a a soproni Zöld Állomás bioboltban is kaptam tippeket. Így született meg végül a saját verzióm, csokis-mentolos illatban. Íme a recept:
25 g kakaóvaj (minél kisebb darabokban van, annál gyorsabban elolvad)
25 g sheavaj
25 g kókuszolaj
25 g mandulaolaj
2 csepp fodormenta illóolaj
Egy konyhai mérlegen kimértem az alapanyagokat (kivéve az illóolajat) egy mikrózható műanyagtálba (amit később már csak erre a célra fogok használni) és elkezdtem melegíteni. A mikrót félpercenként megállítottam, hogy jól átkeverjem a keveréket, ehhez egy fa spatulát használtam.
Ha az összes összetevő elolvadt, két csepp menta illóolajat tettem bele, ezt jól átkevertem és hagytam kihűlni. Hűtőbe is lehet tenni egy rövid időre (10-15 perc), de fontos, hogy kb szobahőmérsékletre hűljön. Ekkor már elég szilárd, nehezebben kenhető állagú. Egy habverővel jól felkevertem, és egy műanyag tégelybe töltöttem. Fontos, hogy minden eszköz és a tároló tégely is tiszta legyen!
Szobahőmérsékleten tárolva 3-6 hét lehet a szavatossága, de érdemes hűtőben tartani.