LunaLight Ajándék

Az ötlettől a megvalósításig

Szilikon formák

2016. május 28. 21:30 - ESC design

Az öntéskor többféle formát lehet használni, személyes kedvenceim mind szilikon sütő- vagy bonbonformák. Amire viszont mindenképpen ügyelni kell, hogy ha a szilikon puha, "selymes" tapintású, akkor a kész forma felszíne nem lesz fényes/áttetsző. 

Ha fényes felületet szeretnénk, érdemes olyan szilikon formát választani, ami keményebb, fényesebb felületű. Ha nincs ilyen formánk, akkor sincs veszve minden! Ha a matt felületet újra leöntjük/kenjük gyantával, újra fényes felületformát kaphatunk. Ehhez pedig nincs másra szükség, mint egy tüskés táblára, vagy egy szilikon sütőlapra.

                         

"selymes" szilikon és "fényes" szilikon formák

Ha a széleken megfolyik, vagy túl éles, szikével és nagyon finom csiszolószivaccsal lehet lekerekíteni az éleket. A csiszoláskor viszont figyelni kell, mert ha az átlátszó felület megkarcolódik, csak az előbb említett plusz gyantaréteggel lehet javítani a hibát.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://escdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr788755024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása